Limburgs Kamerorkest

Het Limburgs Kamerorkest is opgericht in 1995.

Het orkest heeft de klassieke symfonische bezetting, die gangbaar was rond 1800: een twintigtal strijkers, een volledige houtblazerssectie, twee hoorns en pauken. Voor dit type kamerorkestorkest componeerden Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert en vele anderen hun grote werken, tot en met de hedendaagse componisten.

De 40 muzikanten van het Limburgs komen van overal in Limburg. Zij zijn allen besmet door het resistente muziekvirus, dat ze ooit opdeden aan een muziekacademie of conservatorium en dat hen nooit meer loslaat. De muzikanten zijn dus gedreven amateurs, en de artistieke leiding is in handen van dirigent Ronny Ramaekers.

Het Limburgs Kamerorkest concerteerde reeds in vele concertzalen en kerken, en zelfs in open lucht. Het LKO begeleidde koren en solisten zoals sopraan Ilse Ehrens, pianisten Willy Appermont en Waldo geuns, fluitiste Femke Van Leuven en harpiste Anneleen Lenaerts.

Het Limburgs Kamerorkest is sinds 1998 erkend door de Administratie cultuur van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

Website: www.hetlimburgskamerorkest.be

Dirigent Ronny Ramaekers

Info volgt.

 

2018-09-16T20:04:24+00:00

Leave A Comment

X