Pro Musica Beverst

Het gemengd zangkoor ‘Pro Musica Beverst’ (België) werd in de herfst van 1972 opgericht en heeft al meer dan 45 jaar uiterst gevarieerde programma’s gebracht, dit telkens onder de deskundige leiding van fantastische dirigenten.

Elk muziekgenre komt aan bod maar hoofdzakelijk worden ‘a capella’ werken uit verschillende stijlperiodes gebracht. Ook hedendaagse componisten worden niet vergeten.

Sinds 2008 staat Pro Musica onder de deskundige leiding van Marcel Luts die zijn passie voor de muziek over de koorleden laat uitstralen en het ledenaantal op korte tijd heeft verdubbeld.

‘Pro Musica Beverst’ geeft regelmatig concerten. Jaarlijks brengen we de zondag voor Kerstmis een kerstconcert ten gehore. In het voorjaar volgt een lente- of passieconcert. Deze optredens oogsten veel succes. We winnen er regelmatig nieuwe koorleden mee.

Het koor staat ook open voor andere projecten : radiomissen of missen voor speciale gelegenheden, concerten bij bevriende koren, Dorp op de planken, korenproject in Alden Biesen, koorwedstrijden,…

Voor ons 45 jarig jubileum treden we in 2018 op in Dresden en Leipzig.

Website: http://promusicabeverst.be

Dirigent Marcel Luts

Marcel Luts behaalde het diploma in de Muziekacademie van Genk. Daarna studeerde hij aan het Muziekconservatorium van Antwerpen en behaalde daar de eerste prijs Algemene Muzikale Vorming.

Als dirigent behaalde Marcel eerste prijzen op het Europees Muziekfestival voor Jeugdkoren in Neerpelt. – Jarenlang was hij de dirigent van het jeugdkoor de Do-re-mitjes waarmee hij de Gouden Ster behaalde in Lommel. – Hij stichtte mee het Muziekfestival voor de Jeugd in Diepenbeek. Reeds meer dan 30 jaar dirigeert Marcel het parochiaal gemengd koor Crescendo van Diepenbeek.

Hij leidt ook het parochiaal Dominikus Koor van Termien in Genk. Ondertussen werd hij dirigent van het gemengd koor Pro Musica van Beverst. Sedert september 2015 heeft hij ook de muzikale leiding van het gemengd koor Musica Hasselt op zich genomen.

Tenslotte, Marcel geeft ook les aan de Muziekacademie van Genk.

2018-09-12T21:53:26+00:00

Leave A Comment

X