Arta Konjusha

MUEZZIN

Arta Konjusha werd geboren op 31 maart 1996 te Prishtina, Kosovo. In 2006, toen ze 11 jaar oud was, begon ze haar pianostudies bij Jeta Dida Bujari aan de “Prenkë Jakova” muziekschool van Prishtina.

Vanaf het begin toonde ze geweldig muzikaal talent en nam ze deel aan vele wedstrijden en concerten zoals in 2009 tijdens de Internationale Competitie van Jonge Muzikanten in Italië, in 2010 de Competitie van Jonge Muzikanten “ArsKosova” in Pristina, en vervolgens in 2012 opnieuw in de competitie van jonge muzikanten “ArsKosova” en ook bij de “Young Pianist”, waar ze de tweede prijs ontving. Haar grootste prestatie in deze competities.

Toen ze nog in Kosovo woonde, gaf ze in totaal 4 recitalconcerten waarbij ze telkens werd geëerd met dankbaarheidscertificaten van de Hoge School voor Muziek “Prenkë Jakova” in Pristina. Later ontving ze ook in België vele certificaten.

In 2014, net toen ze haar studie in Kosovo voltooide, werd ze toegelaten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent.

Dit jaar (2018) behaalde ze haar bachelordiploma aan het Conservatorium van Gent in de klas van prof. Vitaly Samoshko en werd ze geëerd met de International Student Scholarship voor masterstudies bij dezelfde leraar.

Naast piano is ze ook erg geïnteresseerd in zingen en componeren. In 2016 begon ze zanglessen te volgen bij Hilde Verheyen en in 2018 compositie lessen bij Liburn Jupolli.

Arta volgde ook vele masterclasses met pianisten zoals Jaromir Klepac en Lejla Haxhiu Pula (ESMA 2012), Endre Hegedus, Danica Stoyanova, Francesco Corti, Tom Beghin, enz…

Tot slot werkte ze ook samen met vele internationale muzikanten zoals Gregory Charette, Ari Benjamin Meyers, Bart Maris, Patrick Beuckels, Sandhya Daemgen etc.

2018-09-15T19:06:46+00:00

Leave A Comment

X