Marthe Gilis

SOPRAAN

Marthe Gilis (°15 april 1992) begon op 6-jarige leeftijd te zingen in kinderkoor Villanella onder leiding van haar moeder, An Alen. Vier jaar later startte ze met hobo aan de muziekacademie van Geel bij Griet Bols en een jaar nadien combineerde ze dit met piano waar ze lessen volgde bij Hilde Beliën en An Beerts. Omdat ze een grote passie had voor piano, startte ze na haar humaniora hogere muziekstudies op het Lemmensinstituut bij Jan Vermeulen en Johan Lybeert.

Twee jaar geleden studeerde Marthe af voor piano met grote onderscheiding bij Jan Vermeulen en werkte ze haar tweede bachelor zang af bij Annelies Van Gramberen. Voor piano vervolledigde ze zich door masterclasses te volgen bij o.a. Reima Raijas, Mirabella Dina, André De Groote en Veerle Peeters. Vanaf september 2017 zette Marthe haar zangstudies verder op het Koninklijk Conservatorium waar ze haar derde bachelor vorig academiejaar vervolledigde bij docenten Stephanie Friede en Liesbeth Devos. Af en toe laat ze zich ook begeleiden door Valerie Vervoort, Ann De Ridder en Catrin Wyn-Davies.

Marthe is sinds enkele jaren geleden ook muziekleerkracht (AMV, AMC en piano) in de muziekacademie van Geel. Geregeld treedt ze op met haar twee muzikale zussen en begeleider Nils Hellemans, een ensemble genaamd Consorella. Met dit ensemble werkte ze in het verleden al samen met o.a. Luc Ponet (organisatie Alden Biesen), Jean-Pierre Van Hees, Guy Vandromme (Klankenstroom, Musica Vocalis) en Bruno Sprengers (Koor Exsultate).

 

2018-09-12T21:54:14+00:00

Leave A Comment

X